Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel
het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. Verhit de
boter en roerbak de Masterbeef met de tomaten 5 minuten.
Voeg 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix), de kouseband en 1 1/2 kopje
water toe en schep het om; het geheel 25 minuten met gesloten deksel op
matig vuur laten sudderen.
Serveertip: Serveren met o.a. rijst, bakbanaan; garneer met verse
selderij. Variatietip: Voeg naar smaak
Kotomisi Cocosmelk toe. Voeg eens 50 gram gedroogde garnalen toe voor een
lekkere moksie alesie. Varieer de kouseband met amsoi, oker, aubergine,
sperziebonen of maïskolfjes.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |